11 Aralık 2013 Çarşamba

Portakallı Pelte

Portakal mevsimi geldiğine göre tazelik ve canlılık hissi veren portakallı pelte tarifini biraz geliştirerek sunumu ile göz dolduran hafif bir tatlı yapmak istedim. Lezzet olarak hedefi tutturdum ama sunumu hala geliştirilebilir. Tadı çok güzel olan bu tarifi deneyin.



Malzemeler:
-Hazır kakaolu kek tabanı
-1,5 su bardağı portakal suyu
-4 yemek kaşığı mısır nişastası
-8 yemek kaşığı şeker
-Keki ıslatmak için biraz süt
-Üzerini süslemek için fındık parçaları

Yapılışı:
-Kek tabanını süt ile biraz ıslatın ve beklemeye alın.
-Portakal suyunu, nişastayı ve şekeri küçük bir tencerede katılaşıp istediğiniz kıvamı alana kadar pişirin.
-Kullanıcağınız bardağın ağzı ile ıslattığınız keklerden daireler çıkarın.
-Bunları sırasıyla kek, porakallı pelte tekrar kek olmak üzere bardağınızın aldığı kadar yerleştirin.
-Üzerini fındık parçaları ile süsleyin.
-Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
-Afiyet olsun.

Not:
-Bu pelte tarifini diğer meyveler ile de deneyebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanın.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder